GEBOORTE REPORTAGE
LAUREN SOPHIE

GEBOORTEREPORTAGE-GEBOORTEFOTOGRAAF-AMERSFOORT

ZE WAS RAZEND ENTHOUSIAST

Nienke was op 23 oktober uitgerekend van hun tweede kindje, een meisje! Maar dacht te gaan bevallen op 10 Oktober 2020 en liet me dit dus ook weten in het intakegesprek wat we bij haar thuis hadden. Ze had via Verloskundige praktijk de Kei een geboortereportage gewonnen en was razend enthousiast.

10 oktober

Ik stond in de startblokken en verwachte een telefoontje, maar nee hoor het bleef stil. Ze was bij Bobbi bevallen bij 39+1 en bij mij bleef dat weekend in mijn hoofd spoken. Tussendoor nog contact gehad over de coronamaatregelen, want die werden weer aangescherpt en de ziekenhuizen waren allemaal weer potdicht. Maar gelukkig mocht ik er bij een thuisbevalling nog steeds bij zijn. 

"

NIENKE:

IK VOEL EEN BEETJE DRUK, 

GELOOF IK?”

18 oktober

Om 08:31 uur kreeg ik een telefoontje van Nienke zelf, ze klonk kraakhelder, maar wilde toch even laten weten dat ze dacht dat het begonnen was. De verloskundige was onderweg en ze zou me op de hoogte houden. Ik had een zwangerschapsreportage gepland staan in de Soesterduinen, maar durfde dat niet aan en moest die dus verzetten. Nienke had aangegeven tijdens onze kennismaking dat ze van Bobbi binnen 5,5 uur was bevallen en de tweede kon dus best vlot gaan. Voor mij was dit een thuiswedstrijd en ik kon binnen 15 minuten bij hun aanwezig zijn, dus dat zat gelukkig wel goed.


09:28 uur – een appje van Nienke: “Ik heb lichte ontsluiting, maar even kijken hoe de dag loopt. Als er verandering is laat ik het je weten”.


11:09 uur – mijn telefoon gaat: “Hi met Michael, Nienke heeft inmiddels 6cm ontsluiting, wil je deze kant op komen?”. Ik stond net met mijn gezin om de hoek in het park, dus liep naar huis en binnen 20 minuten ben ik bij Nienke en Michael in Vathorst aangekomen. Michael doet open en loopt met me mee naar boven. “Ze staat onder de douche”. Ik groet Amela even, pak mijn camera en begin gelijk met fotograferen. Nienke zit als de rust zelve onder de douche met een douchekop op haar buik de weeën rustig weg te puffen. Jeetje wat is ze kalm en wat heeft ze het goed onder controle.


12:00 uur – De Kraamhulp is ook aangekomen en we wachten geduldig af hoe het verder gaat met de weeën. Nienke is inmiddels onder de douche uitgekomen en staat tegen het meubel in de hal de weeën op te vangen. Nog steeds erg kalm. Ze vraagt af en toe “wat moet ik dan precies voelen?” en zegt “ik voel een beetje druk, geloof ik?”. Je ziet dat ze al verder is in haar bevallingsproces en dat het niet lang meer kan duren. Ze wil inmiddels toch ook wel weten hoever ze is. 9cm en haar vliezen worden gebroken. Het vruchtwater is helder en dus mag ze thuis blijven. De weeën worden heftiger.

12:29 uur – “Ik voel druk, laten we de baarkruk maar proberen”. Ze zit nog niet helemaal comfortabel en raakt een beetje uit haar bubbel, waardoor de persweeën wat verder uit elkaar spreiden. Maar herpakt zich snel genoeg en kan haar ontspanning weer vinden. Het doet zichtbaar zeer en ze puft de weeën weg.


12:58 uur – De hartslag van de kleine begint wat te dalen en de verloskundige wil dat ze het laatste stukje toch op bed gaat liggen. “Ze vind het nu wel leuk om geboren te worden Nienke, even een paar keer goed persen en dan is ze er, je bent er bijna, dit is echt het laatste stukje!” moedigt Amela haar aan.


13:02 uur – het hoofdje met donkere haartjes worden zichtbaar en Amela helpt Nienke met natte doeken de branding te verlichten en geeft sturing door aan te geven waar ze druk moet zetten. En zonder dat Nienke de laatste persweeën echt hoeft aan te zetten, “ik heb geen perswee hoor”, wordt het hoofdje geboren en is ze er ineens! Lauren Sophie Antoinette, geboren om 13:07 uur. Ze heeft zichzelf flink ondergepoept tijdens de uitdrijving en zit onder de meconium. Niet heel veel later wordt de navelstreng doorgeknipt en de placenta wordt geboren.


13:31 uur – Bobbi is nieuwsgierig geworden en komt met oma zijn kleine zusje ontmoeten! Een tikkeltje verlegen, omdat ik er met mijn camera bovenop sta en natuurlijk een onbekend gezicht voor hem ben. Maar zichtbaar trots kijkt hij naar zijn kleine zusje. Wat een rijkdom!    

   

Lieve Nienke & Michael, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie kleine meisje. En Bobbi met je knappe zusje! Bedankt dat ik dit unieke moment in jullie leven heb mogen vast leggen! Geniet van jullie mooie gezinnetje en jullie koningskoppel!

 

Liefs Milou 

GEBOORTEREPORTAGE-GEBOORTEFOTOGRAAF-AMERSFOORT
GEBOORTEREPORTAGE-GEBOORTEFOTOGRAAF-AMERSFOORT
GEBOORTEREPORTAGE-NEWBORN

SHARE ON SOCIAL MEDIA

#miloudijkstrafotografie #fotograafamersfoort #geboortefotografie #thuisbevalling #newborn #newbornfotografie #geboortefotograafamersfoort #39weeks #babygirl #documentairefotografie #docureportage #beschuitmetmuisjes #placenta #verloskundigedekei

SITEMAP

CONTACT

MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE

Gevestigd in AMERSFOORT

E: info@miloudijkstra.nl

T: +31 (0) 657 710 184

KVK: 77696123

BTW nr: NL003313363B31

 

LET’S CONNECT

STUREN JULLIE MIJ EEN BERICHTJE?

Heb je een vraag, opmerking, spreekt mijn stijl jou aan of heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur me even een berichtje! Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen!

 

CONTACT

MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE

Gevestigd in AMERSFOORT

E: INFO@MILOUDIJKSTRA.NL

T: +31 (0) 657 710 184

KVK: 77696123

BTW nr: NL003313363B31

LET’S CONNECT

STUREN JULLIE MIJ EEN BERICHTJE?

Heb je een vraag, opmerking, spreekt mijn stijl jou aan of heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur me even een berichtje! Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen!

 

CONTACT

MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE

Gevestigd in AMERSFOORT

E: INFO@MILOUDIJKSTRA.NL

T: +31 (0) 657 710 184

KVK: 77696123

BTW nr: NL003313363B31

LET’S CONNECT

STUREN JULLIE MIJ EEN BERICHTJE?

Heb je een vraag, opmerking, spreekt mijn stijl jou aan of heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur me even een berichtje! Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen!

 

© MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE 2020 | PRIVACYBELEID | ALGEMENE VOORWAARDEN | MET LIEFDE FOTOGRAFEER IK VOOR STICHTING EARLY BIRDS

© MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE 2020

PRIVACYBELEID | ALGEMENE VOORWAARDEN

IK FOTOGRAFEER VOOR STICHTING EARLY BIRDS

Scroll to Top