OVER MIJ
ABOUT ME

Milou-Dijkstra

Joehoe! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website en nieuwsgierig bent naar mijn werk als fotograaf!

Ik ben Milou, geboren in 1987, moeder van Jelte en Jietse en getrouwd met een hele leuke man (al zeg ik het zelf) die Maarten heet. Woonachtig in Amersfoort in een leuke, volledig opgeknapte, jaren ’30 woning. Ik heb Fashion & Branding gestudeerd aan het AMFI en werk al jaren in de E-commerce als business strateeg. 

 

Ik word heel blij van reizen, eten en warme en lieve mensen om me heen. Samen met Maarten hebben we al veel van de wereld gezien en ik hoop dat ik dat met mijn kleine mannen in de toekomst nog verder mag gaan ontdekken. Ik begon met het fotograferen van onze reizen en tijdens de uitstapjes van mijn gezin. Ik fotografeer op een documentaire en journalistieke wijze, waardoor ongedwongen en spontane foto’s ontstaan. Ik wil mensen fotograferen zoals ze zijn, want iedereen is uniek in z’n soort en juist dat mag gezien worden. Tijdens documentaire reportages leg ik de dagelijkse momenten vast en vertel ik jullie verhaal. Die spontane en pure emotie en mimiek, die twinkel in je ogen, die traan bij geluk of afscheid, dat kuiltje in je wang als je niet meer bijkomt van het lachen. Gewoon zoals je bent! 

 

Toen ik de opleiding voor geboortefotografie en newbornfotografie voorbij zag komen maakte mijn hart een sprongetje. En dus ben ik in Januari 2020 begonnen met ChildBirth PhotoAcademy. Door coaching van Evelien Koote en Mirjam Cremer kon ik alles leren. Het grappige is dat ik moest terugdenken aan spreekbeurten die ik ooit gegeven heb op de basisschool over zwangerschap en geboorte. Maar ook de geboorte van mijn nichtje Bo, die ik toen ik twaalf jaar was, heb mogen bijwonen. Blijkbaar heeft die fascinatie er dus altijd al gezeten. Inmiddels heb ik mijn zusje bijgestaan bij de geboorten van haar knappe kindjes en ben ik zelf ook twee bevallingen verder. Het is zo bijzonder mooi om dit unieke en intieme moment te mogen vastleggen voor ouders. Want wat is er nou mooier dan de geboorten en het zien opgroeien van je eigen kroost. Momenten die je je later absoluut, tot in detail, wil herinneren! En dan vooral de kleine dingen!

 

Op deze website vind je alle informatie over Milou Dijkstra Fotografie en kan je mijn portfolio bekijken. Ik ben levensfotograaf van geboorte tot afscheid en medisch documentair . Ik fotografeer binnen Amersfoort, Utrecht en Midden Nederland. Daarnaast ben ik ook actief voor Stichting Earlybirds, die het mogelijk maakt voor ouders om een liefdevolle fotoreportage te laten maken tijdens het herstel van hun vroeggeboren baby’s. Een prachtig initiatief, waar ik graag wat voor beteken! Maar ook van Stichting Still, waar ik reportages maak van stilgeboorte, want voor deze kindjes stopt het verhaal bij de foto’s en het voelt enorm goed om voor ouders deze mooie herinnering te maken. Belangrijk voor de verwerking van hun verlies, want ook dat is het leven. Daarnaast ben ik lid van DuPho, wat staat voor Dutch Photographers. Dit is de beroepsorganisatie voor professionele (geboorte)fotografen in Nederland. 

 

Spreekt mijn stijl jou aan of lijkt het je leuk om kennis te maken met mij? Of ken je mij al en wil je een reportage boeken? Stuur me dan gerust een berichtje. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal! 


Liefs, Milou

Milou-Dijkstra
Foto's door Renee Jasmijn Fotografie

Soms ben ik de leukste thuis, 

Soms vind ik alles stom 

Soms spring ik in het diepe 

Soms keer ik liever om

 

Soms barst ik van vertrouwen

Soms ben ik voor het geringste bang

Soms ben ik impulsief

Soms wacht ik veel te lang

 

Soms ben ik verdrietig

Soms dans ik van geluk

Soms wil ik m’n bed niet uit

Soms kan mijn dag niet meer stuk

 

Soms voel ik me knap

Soms onaantrekkelijk en dik

Soms ben ik heel gezellig

Soms zeur en mopper ik

 

Ik ben niet perfect, 

maar wel echt, en oprecht!

Scroll to Top