Geboorte, Kroost & Lifestyle Fotografie

GEBOORTEREPORTAGE
BADBEVALLING

geboortefotografie-badbevalling

Thuis in bad bevallen wilde Rianne Graag

Rianne & Jan hadden ervoor gekozen om een geboorte reportage van hun kindje te laten vastleggen door mij. Ze wilde dolgraag een thuisbevalling en wilde dat een badbevalling. Een oproep in Februari op Facebook voor een geboorte reportage ten behoeve van mijn portfolio trekt Rianne haar aandacht en zij geeft aan dolgraag een fotograaf bij de geboorte van haar kindje te hebben. Toen nog niet wetende dat corona het in Maart voor ons allemaal erg lastig zou maken. Ze was op 16 Augustus uitgerekend en we spraken af in Juli weer contact te hebben voor een intakegesprek, zodat we het geboorteplan konden doornemen. Gelukkig waren de maatregelen sinds 11 Mei weer versoepeld en mocht er, mits een thuisbevalling, een 3e persoon bij de bevalling zijn.

16 Augustus  

De uitgerekende datum was aangebroken en ik checkte even in via de app. Rianne laat weten dat er nog niks rommelt in haar buik, maar hoopte dat als het ging onweren (er was al dagen een hittegolf gaande) dat de kleine dan wellicht geprikkeld werd. Ze deed het rustig aan in de hitte en liet me weten wanneer het begonnen was.

 

18 augustus

21:12 uur – Rianne laat weten dat het sinds maandagavond rommelt. Het begon met krampjes om het half uur en ze had nog wel een beetje kunnen slapen gelukkig. Op het moment dat ze appt heeft ze weeën die zo’n beetje om de 6 a 7 minuten komen. De verloskundige was gebeld en die dacht aan voorbereidingsweeën, maar die kwam even kijken.

22:18 uur – De verloskundige was net geweest en had aangegeven dat Rianne 2cm ontsluiting had. Ze kon de vliezen los maken van de baarmoederwand door haar te strippen. Een van de manieren om een bevalling op natuurlijke wijze wat aan te wakkeren. “de verloskundige verwacht dat er vannacht wel een ukkie gaat komen… dus wie weet”. Ze gingen nog even proberen te slapen.

 

19 augustus

08:25 uur – De telefoon gaat en Jan belt om te vertellen dat Rianne de hele nacht weeën heeft gehad. Constant om de 5 minuten en ze was nu in een weeën storm belandt. De verloskundige was onderweg om te checken. Ik hoorde haar puffen door de telefoon en wilde het zekere voor het onzekere nemen en ben naar ze toe gereden.

geboortefotografie-badbevalling

"

verloskundige leonie:

ALS IK ZEG maximaal 10 persweeëN, 

DOE JE HET DAAR DAN MEE?”

09:00 uur – Eenmaal daar aangekomen, begroet door een blaffende Balou, geeft de verloskundige aan dat Rianne 3 centimeter ontsluiting heeft. Ze hadden net haar vliezen gebroken en het was afwachten tot de weeën weer opkomen. Rianne loopt helder door het huis en was door het bezoek volledig uit haar bubbel. De weeën lieten het even afweten, ze kon even op adem komen en wat eten. Leonie, de verloskundige, verteld Rianne dat ze weer even tot zichzelf moest komen, “goed ontspannen, desnoods nog even in bad of onder de douche, zodat die weeën weer regelmatig konden opkomen en daardoor de verdere ontsluiting op gang brengen”. Anders was het zonde van alle energie die ze al in de afgelopen nacht had gestoken. Ze geeft aan om 13.15 uur weer terug te zijn, mits ze 4 uur goede ontsluitingsweeën heeft gehad en als het niet meer te houden was moesten ze uiteraard eerder terugbellen. Jan en ik wagen ons even aan een kop koffie en ik ga daarna weer op huis aan.

 

Jelte had voor zijn verjaardag van zijn vriend Siem een uitje naar het bosbad gekregen. In deze corona-tijd moest je dat vantevoren reserveren en dat stond dus ook om 10:00 uur gepland vandaag. Gelukkig was Maarten vrij s’morgens omdat hij graag mee wilde. We stonden dus op het punt om weg te gaan, toen Jan belde en ik een puffende Rianne door de telefoon hoorde. En stiekem baalde ik een beetje dat ik niet mee kon naar het zwembad, maar keek er ook erg naaruit om voor deze ouders de geboorte te mogen vastleggen. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen, om maar niets te hoeven missen van de geboorte en ben dus ook gelijk weggereden. Achteraf gezien had ik op de controle van de verloskundige moeten wachten, maar ach missen was geen optie! Toch nog maar even wat voor mezelf doen dan. 

Maarten was met de kindjes en Siem en zijn ouders naar het bosbad gereden en ik kon daar aansluiten. 10:15 uur daar aangekomen en dus nog even lekker genoten van het zonnetje, want het was een super warme dag. Jelte en Siem slapen nog tussen de middag dus om 13:00 uur gingen wij weer op huis aan. 

 

 

13:25 uur – En het had zo moeten zijn, want de telefoon gaat en Jan belt. “De verloskundige geeft aan dat je deze kant op mag komen, ze heeft 7cm ontsluiting”. We waren net weer thuis en Jelte lag boven te slapen. Ik vertrek meteen en nog geen half uur later bel ik aan. Jan doet open, hij had net het bad opgezet en liet het vollopen. Balou was erg beschermend bij iedereen die binnen kwam en blafte wederom. 

 

Ik liep direct naar boven om al een en ander op beeld vast te leggen en Rianne zat net in bad. De weeën zijn erg krachtig, ze is moe en weet niet waar ze het zoeken moet. Voor alsnog heeft ze haar lichaam goed onder controle en met een beetje begeleiding van Leonie puft ze de weeën op handen en knieën goed weg. Om de rug weeën wat behapbaarder te maken, laat Leonie laat de warme straal met een slang over haar rug lopen. Inmiddels is de kraamzorg ook binnen gekomen en helpt nog even met de nodige voorbereidingen. 

 

Samen met Jan puft ze de krachtige weeën weg. Hand in hand en strelend helpt Jan je erdoorheen, die chemie is prachtig om te zien. Rianne krijgt langzaam ook persweeën en zit op 9.5cm ontsluiting. En rond een uur of 15:00 uur, zit ze nog maar een paar weeën verwijdert van volledige persdrang. Ze is zichtbaar moe en vraagt de verloskundige hoelang ze nog moet. Leonie zegt “als ik zeg maximaal 10 persweeën, doe je het daar dan mee?” En Rianne draait zich op haar rug en zet nog even door!

 

15:46 uur – Nog niet op de helft van de 10 en het hoofdje wordt geboren. De laatste wee en de verloskundige pakt het kindje onder water aan, verwijderd de navelstreng om zijn nekje en Rianne pakt vol emotie hun kindje aan. Aron is geboren!

 

De kleine heeft het ietswat moeilijk en krijgt met een pomp wat extra lucht. Afnavelen gaat daardoor wat vlotter dan geplant en Aron wordt even meegenomen naar de andere kamer. Ook daar krijgt hij nogmaals wat extra lucht. Jan is meegelopen en Leonie stelt hem gerust. “Zijn lippen zijn nog mooi roze, dus ik maak me nog geen zorgen”. En dan kan Aron huilend weer terug naar mama in het warme bad. En ook de placenta wordt geboren. Het komende uur ligt Aron heerlijk bij mama in het warme bad en bewonderen deze trotse ouders hun kleine vent! 

 

Na het bad te zijn uitgekomen, wordt Aron gemeten en gewogen; 52cm en 3100 gram. Wat een inimini! Ook mama wordt gecheckt en is er zonder hechtingen vanaf gekomen! De kleine wordt aan de borst gelegd en ja hoor hij drinkt, fantastisch wat een goede start! Ik geef jullie een momentje met z’n 3tjes en loop naar beneden, waar Balou rustig onderaan de trap ligt te wachten. Smachtend kijkt hij naar boven, ook hij wilde zijn nieuwe huisgenoot dolgraag ontmoeten!

 

Lieve Rianne & Jan, nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine Aron. Op de foto’s kan je zien wat een enorme chemie er tussen jullie was tijdens de bevalling, echt een goed team! Aron komt in een warm nest terecht en ik wens jullie heel veel geluk samen! Bedankt dat ik dit unieke geboortemoment in jullie leven heb mogen vast leggen! Geniet, geniet, geniet!

 

Liefs Milou 

geboortefotografie-badbevalling
geboortefotografie-badbevalling
geboortefotografie-badbevalling
geboortefotografie-badbevalling

SHARE ON SOCIAL MEDIA

#miloudijkstrafotografie #fotograafamersfoort #geboortefotografie #geboorte #geboortereportage #geboortefotograaf #geboortefotograafmiddennederland #geboortefotograafamersfoort #wilhelminakinderziekenhuis #wkz #newborn #newbornfotografie #stichtingearlybirds #vroeggeboorte #babyboy #documentairefotografie #docureportage

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACT

MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE

Gevestigd in AMERSFOORT

E: info@miloudijkstra.nl

T: +31 (0) 657 710 184

KVK: 77696123

BTW nr: NL003313363B31

 

LET’S CONNECT

STUREN JULLIE MIJ EEN BERICHTJE?

Heb je een vraag, opmerking, spreekt mijn stijl jou aan of heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur me even een berichtje! Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen!

 

CONTACT

MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE

Gevestigd in AMERSFOORT

E: INFO@MILOUDIJKSTRA.NL

T: +31 (0) 657 710 184

KVK: 77696123

BTW nr: NL003313363B31

LET’S CONNECT

STUREN JULLIE MIJ EEN BERICHTJE?

Heb je een vraag, opmerking, spreekt mijn stijl jou aan of heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur me even een berichtje! Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen!

 

CONTACT

MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE

Gevestigd in AMERSFOORT

E: INFO@MILOUDIJKSTRA.NL

T: +31 (0) 657 710 184

KVK: 77696123

BTW nr: NL003313363B31

LET’S CONNECT

STUREN JULLIE MIJ EEN BERICHTJE?

Heb je een vraag, opmerking, spreekt mijn stijl jou aan of heb je een leuk verhaal te vertellen? Stuur me even een berichtje! Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen!

 

© MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE 2020 | PRIVACYBELEID | ALGEMENE VOORWAARDEN | MET LIEFDE FOTOGRAFEER IK VOOR STICHTING EARLY BIRDS

© MILOU DIJKSTRA FOTOGRAFIE 2020

PRIVACYBELEID | ALGEMENE VOORWAARDEN

IK FOTOGRAFEER VOOR STICHTING EARLY BIRDS

Scroll to Top